was successfully added to your cart.

04-09: Opening expositie Dwalen en Harmonie

By 4 september 2016Exposities
Kaart wordt geladen...

Datum
04/09/2016
14:00 - 16:00

Locatie
Thyade Art

U bent op 4 september van harte welkom op de opening van de expositie van Lenie van den Bulk en Anke van der Kwaak (van 14:00-16:00 uur).
De opening wordt verricht door Ocker van Munster, directeur van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst.

De schilderen van Lenie van den Bulk zijn zeer kleurrijk.
Met een wit doek en verf maakt ze een toevallige compositie. Dit laat ze drogen. Als de ondergrond gedroogd is probeert ze iets te zien waar haar aandacht het meest naartoe trekt en probeert ze in de voortgang van haar werk het boeiende vast te houden. Naast fijn uitgewerkte delen zijn er ruigere delen, die onderling een contrast vormen. Hiermee bereikt ze een levendig en spontaan geschilderd geheel  dat doet denken aan landschappen, ervaringen en specifieke plaatsen. Zij maakt geen kant en klare plaatjes. Ze wil graag ‘wandelen’ in een schilderij en indrukken opdoen en achterlaten die niet onmiddellijk duidelijk zijn. Zij gunt de toeschouwer ook zijn eigen beleving ervan.

Bulk

Bij de sieraden van Lenie gaat het vooral om kleureffecten en onverwachte combinaties. De sieraden zijn gemaakt van glaskralen, natuursteen, zoetwaterparels, hoorn, hout of zilver. Ook maakt ze zelf kralen van o.a. vilt of giethars.

Keramiste Anke van der Kwaak  beperkt zich evenmin tot één techniek. Naast raku gestookt aardewerk maakt ze ook vazen die bedoeld zijn voor ikebana. En zij maakt sieraden van keramiek.
Kwaak
Al tijdens haar opleiding raakt zij meer en meer geboeid door de Japanse eenvoud. Haar werk is vaak raku-gestookt , waarbij de vazen worden voorzien van dekseldecoraties in hout of  koper.
Door de eenvoud van deze Japanse stijl ontstaat er steeds weer een product dat niet alleen de maakster, maar ook ieder ander blijft boeien. De elementen aarde, lucht en vuur  creëren een zintuiglijk beleving.

De expositie is te bekijken van vrijdag 2 september tot en met 18 oktober 2016 tijdens de openingsuren van Thyade Art.

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.